Voor alle onderdelen van de vereniging beschikt Muziekvereniging Oosterbroek over een dirigent. Graag stellen wij u  voor aan onze dirigenten.

V.L.N.R. Arend Gerds , Richard Gerringa en Ruud Splinter

V.L.N.R.
Arend Gerds , Richard Gerringa en Ruud Splinter

 

 

Arend Gerds

 

Sinds maart 2016 heeft Arend Gerds het A-Orkest onder zijn hoede.

Van 2007 tot 2013 studeerde Arend aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en de Montclair State University (VS), waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde. Tijdens zijn studie deed hij mee aan verschillende projecten en festivals. Zijn werken werden tijdens projecten en masterclasses onder andere uitgevoerd door het Matangi strijkkwartet, Aurelia saxophone quartet, Calefax, orkest ‚de Ereprijs’ en ‚It Nije Ensemble’; allen toonaangevende ensembles binnen de hedendaagse muziek. Samen met medestudenten richtte hij in 2011 het Vers Ensemble op.
Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent, onder andere aan het ArtEZ conservatorium , waar hij compositieles geeft aan de jong talentklas en studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen. Zijn muziek wordt uitgegeven door Donemus, North Music Holland en Works for Band. Meer informatie kunt u vinden op www.arendgerds.nl

 

Ruud Splinter

 

In januari 2016 heeft Muziekvereniging Oosterbroek het B-Orkest opgericht. Dit met als doel beginnende muzikanten laten wennen om in groepsverband te musiceren. Ruud Splinter heeft aan het Prins Claus Conservatorium zijn opleiding gevolgd tot klassiek saxofoon. Sinds 2012 is Ruud Splinter docent saxofoon. Vanaf september 2015 heeft Ruud Splinter zijn eigen bedrijf opgericht, Splinter Music. Hierdoor werkt Ruud Splinter bij verschillende muziekverenigingen en muziekscholen.

 

Richard Gerringa

Richard is op 25 juni 1978 geboren in Zuidbroek (Groningen) en is momenteel woonachtig in Veendam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen aan de muziekschool op slagwerk en trompet. Daarna is hij vele jaren actief lid geweest bij een aantal verenigingen. 
Vanaf 2001 tot 2008 heeft Richard klassiek slagwerk gestudeerd aan het conservatorium te Zwolle. Hij heeft daar lessen gevolgd bij Jan Wissink en Jan Roel Hamersma. Van 1996 tot 2013 is Richard werkzaam geweest bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen. Momenteel is hij slagwerker/paukenist  bij de Fanfare van het Korps Nationale Reserve te Amersfoort. Naast zijn werk bij defensie is Richard dirigent bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Oosterbroek, Slagwerkgroep Winsum en slagwerkensemble Concordia Middelstum (A, B en C ensemble). Tevens is hij docent slagwerk bij muziekschool IVAK Delfzijl, GMG Muziekscholen, Stichting Samenwerkingsverband voor MuziekOnderwijs (SMO), muziekvereniging Concordia Siddeburen, De Bazuin Winsum en de muziekvereniging Euphonia/Triton te Warffum. Ook is hij nog actief als gastdocent bij diverse projecten en als freelance slagwerker.