Voor alle onderdelen van de vereniging beschikt Muziekvereniging Oosterbroek over een dirigent. Graag stellen wij u  voor aan onze dirigent.

 

.

 

Arend Gerds

 

Sinds maart 2016 heeft Arend Gerds het A-Orkest onder zijn hoede.

Van 2007 tot 2013 studeerde Arend aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en de Montclair State University (VS), waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde. Tijdens zijn studie deed hij mee aan verschillende projecten en festivals. Zijn werken werden tijdens projecten en masterclasses onder andere uitgevoerd door het Matangi strijkkwartet, Aurelia saxophone quartet, Calefax, orkest ‚de Ereprijs’ en ‚It Nije Ensemble’; allen toonaangevende ensembles binnen de hedendaagse muziek. Samen met medestudenten richtte hij in 2011 het Vers Ensemble op.
Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent, onder andere aan het ArtEZ conservatorium , waar hij compositieles geeft aan de jong talentklas en studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen. Zijn muziek wordt uitgegeven door Donemus, North Music Holland en Works for Band. Meer informatie kunt u vinden op www.arendgerds.nl